Kategorija:
ISO je objavio dokument za konsultacije koje treba da pomognu pripremu nove ISO strategije za...
ISO je objavio dokument za konsultacije koje treba da pomognu pripremu nove ISO strategije za period 2016-2020.

Najčešće pretrage standarda

Oznaka standarda
Jezik
Status
Objavljen
Br. str.
Cijena
 
Kupi
engleski
Važeći 
2010-06-28 
31 
68 KM 
 
Kupi
Hemijski dezinficijensi i antiseptici - Kvantitativni test na neporoznim površinama za procjenu baktericidnog i/ili fungicidnog djelovanja hemijskih dezinficijenasa koji se upotrebljavaju u područjima prehrambene i drugih industrija, domaćinstava i javnih ustanova - Metoda ispitivanja bez mehaničkog djelovanja i zahtjevi (faza 2, korak 2)
engleski
Važeći 
2007-05-09 
13 
46 KM 
 
Kupi
Elektromagnetna kompatibilnost i radiospektar (ERM) - Uređaji kratkog dometa (SRD) - Automatska identifikacija vozila (AVI) za željeznice koje rade u frekvencijskom opsegu 2,45 GHz - Dio 2: Harmonizirani standard koji pokriva esencijalne zahjteve po članu 3.2 Direktive R&TTE
engleski
Važeći 
2011-05-20 
43 
85 KM 
 
Kupi
Rotacione električne mašine - Dio 30:Klase efikasnosti jednobrzinskih, trofaznih, kaveznih indukcionih motora (IE kod)
engleski
Važeći 
2011-12-05 
30 KM 
 
Kupi
Sportske strunjače – Dio 7: Određivanje karakteristika statičke krutosti
engleski
Važeći 
2012-06-15 
23 KM 
 
Kupi
Signalizacija na niskonaponskim električnim instalacijama u frekventnom opsegu; 3 kHz-148,5 kHz, Dio 2-3: Zahtjevi za imunost za mrežnu opremu za komunikacije i sisteme koji rade u frekventnom opsegu 3 kHz - 95 kHz i namijenjeni su za upotrebu kod isporučilaca i distributera električne energije

 • Gdje god pogledate možete pronaći standard!
  Korištenje energetske efikasnosti pomaže organizacijama da uštede novac, očuvaju resurse i uhvate se u koštac sa klimatskim promjenama.
 • Gdje god pogledate možete pronaći standard!
  Sigurnost u saobraćaju. Svjetlost je život.
 • Gdje god pogledate možete pronaći standard!
  Informacija je vrijedno sredstvo koje može stvoriti ili slomiti vaš posao.
 • Gdje god pogledate možete pronaći standard!
  Najčešće trovanje od mlijeka i mliječnih proizvoda proizlazi iz prisutnosti bakterije Salmonella spp. i stoga je potrebna njihova redovna kontrola.
Zakon o osnivanju Instituta za standardizaciju Bosne i Hercegovine, ("Službeni glasnik BiH" br.44/04). Pravilnik o proceduri pripremanja, donošenja i objavljivanja bosanskohercegovačkih standarda, ("Službeni glasnik BiH" br. 49/09). Prema Zakonu o osnivanju, Institut je samostalna državna upravna organizacija za poslove u području standardizacije. Ovim Zakonom Institut za standardizaciju BiH je preuzeo poslove u području standardizacije koji su ranije utvrđeni u Zakonu o osnivanju Instituta za standardizaciju, mjeriteljstvo i intelektualno vlasništvo BiH, ("Službeni glasnik BiH, br.29/00 i 19/01").