Dvodnevna posjeta predstavnika Instituta za standardizaciju Srbije Institutu za standardizaciju Bosne i Hercegovine

Dvodnevna posjeta predstavnika Instituta za standardizaciju Srbije Institutu za standardizaciju Bosne i Hercegovine

Delegacija Instituta za standardizaciju Srbije (ISS) bila je od 28. do 29. marta u radnoj posjeti Institutu za standardizaciju Bosne i Hercegovine (BAS) i Republičkom zavodu za standardizaciju i mjeriteljstvo (RZSM). Delegaciju su činili Tatjana Bojanić, Violeta Nešković-Popović i Dragan Vuksanović, a posjeta je realizovana u okviru sporazuma o saradnji između ove tri institucije.

 

 

Cilj posjete bila je razmjena iskustava u vezi s različitim aktivnostima iz oblasti standardizacije, kao i konteksta u kojem se standardizacija razvija u obje zemlje. Posebna pažnja posvećena je pitanjima iskustava u korištenju informacionog sistema u razvoju bosanskohercegovačke standardizacije, sistema notifikacije standarda prema CEFTI; govorilo se o prvim iskustvima i obavezama ISS-a kao punopravne članice CEN-a i CENELEC-a, a razmatrala su se i ostala  pitanja od interesa za sve tri institucije.

 

 

Svi učesnici su se složili da ovakvi susreti imaju izuzetan značaj i korist za sve tri institucije, te je jedan od zaključaka bio i stvaranje mogućnosti za nastavak ovakvog vida saradnje.

 

 

 

 

01 Apr 2017