Svjetski dan standarda 2017 – Poziv za sve kreativce

Svjetski dan standarda 2017 – Poziv za sve kreativce

U okviru godišnjeg takmičenja povodom Svjetskog dana standarda koje organizuju Međunarodna komisija za elektrotehniku (IEC), Međunarodna organizacija za standardizaciju (ISO) i Međunarodna telekomunikacijska unija (ITU), ovaj put će biti dodijeljene dvije nagrade – za najbolji poster i za videospot. Pobjednici u obje kategorije bit će nagrađeni sa 1500 CHF, a poster i videospot će biti korišteni u okviru proslave Svjetskog dana standarda 2017.

 

Ovogodišnja tema je „Standardi za pametnije gradove” i navedene organizacije su u potrazi za najinspirativnijom i najkreativnijom ilustracijom koja opisuje kako međunarodni standardi doprinose stvaranju pametnijih gradova.

 

Razmislite o tome kako međunarodni standardi omogućavaju da stvari rade sigurnije i bez problema na svim nivoima u gradovima – od putovanja pa do komunikacionih tehnologija,  upravljanja otpadom i do čistije energije. 

 

Organizatori takmičenja će izabrati 10 omiljenih postera i videospotova na osnovu:

 

Relevantnosti: da li vaš poster/videospot jasno ilustruje način na koji međunarodni standardi doprinose stvaranju pametnijih gradova?

Razumijevanja: da li razumijete uticaj standarda koje su razvili IEC, ISO i ITU na naše živote?

Kreativnosti i originalnosti: u potrazi su za raznim primjerima tako da ćete imati više šanse da uđete u uži izbor ukoliko ne radite isto kao ostali.

Usklađenosti s pravilima i specifikacijama:

 

Pravila takmičenja za poster
Specifikacije postera
Pravila takmičenja za videospot
Specifikacije videospota

 

Kada IEC, ISO i ITU odaberu 10 favorita, oni će biti objavljeni putem društvenih mreža, tako da će javnost da odluči i odabere najbolji poster i videospot!

Krajnji rok za slanje postera je 5. juni, a za slanje videospotova 14. avgust 2017. godine.

 

Više informacija na Svjetski dan standarda 2017.

 

 

 

04 May 2017