Glasnik Instituta za standardizaciju BiH – obavještenje

Glasnik Instituta za standardizaciju BiH – obavještenje

Institut za standardizaciju BiH putem službenog glasila Instituta obavještava javnost o aktivnostima i novostima iz oblasti standardizacije na nivou Bosne i Hercegovine, ali i o aktivnostima evropskih i međunarodnih organizacija za standardizaciju. Također, putem Glasnika svim zainteresovanim stranama su dostupne informacije o objavljivanju novih BAS standarda i drugih standardizacijskih dokumenata, informacije o zamijenjenim i povučenim BAS standardima i drugim standardizacijskim dokumentima, te prijava za učešće u radu tehničkih komiteta.

 

Do sada je Glasnik Instituta bio dostupan samo pretplatnicima u štampanom obliku.

 

U cilju racionalizacije troškova Instituta, redovnijeg i blagovremenijeg informisanja javnosti, u narednom periodu Glasnik Instituta će biti objavljivan na web-stranici Instituta i bit će besplatno dostupan svim zainteresovanim stranama.

 

Također, ovom prilikom vas obavještavamo  da su sljedeći brojevi Glasnika objavljeni na našoj web-stranici:

  • Glasnik 1-2/2017
  • Glasnik 3/2017
  • Glasnik 4/2017.

 

Glasnicima možete pristupiti putem sljedećeg linka: http://www.bas.gov.ba/button_21.html  ili putem naše web-stranice klikom na „Glavni meni“ →“Info centar“→“Glasnik“.

 

Na navedenom linku će biti objavljeni i naredni Glasnici Instituta. Glasnik će se objavljivati četiri puta godišnje, naredni mjesec po isteku kvartala.

 

 

 

14 Feb 2018