Održana V. međunarodna naučno-stručna konferencija „SFERA 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje“

Održana V. međunarodna naučno-stručna konferencija „SFERA 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje“

Kompanija Sfera d.o.o. Mostar, u saradnji s Mašinskim fakultetom iz Beograda i Strojarskim fakultetom iz Mostara, organizovala je V. međunarodnu naučno-stručnu konferenciju ''Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje'', koja je održana 28. i 29. marta 2018. godine u Tehnološkom parku Intera u Mostaru. Dvodnevnoj konferenciji prisustvovalo je oko 400 učesnika iz BiH i susjednih zemalja.

 

Cilj konferencije bila je razmjena iskustava i znanja u oblastima klimatizacije, ventilacije, grijanja i hlađenja, kao i uspostavljanje međunarodne i domaće saradnje.

 

Na konferenciji je prezentiran veliki broj radova koje su pripremile mnoge kompanije čije je poslovanje vezano za navedenu oblast.

 

Institut za standardizaciju Bosne i Hercegovine na ovoj dvodnevnoj radionici predstavljali su: Borislav Kraljević, zamjenik direktora i Tihomir Anđelić, šef Odjeljenja za standardizaciju iz područja rada ISO/CEN. U cilju promocije standardizacije kao i važnosti primjene standarda u privredi, u ime Instituta Tihomir Anđelić je održao prezentaciju na temu „Uloga Instituta za standardizaciju BiH i značaj standardizacije za privredu“.

 

05 Apr 2018