Održan forum i radionica Standardi iz oblasti interneta stvari (IoT): Utjecaj na industriju u BiH

Održan forum i radionica Standardi iz oblasti interneta stvari (IoT): Utjecaj na industriju u BiH

U organizaciji Instituta inženjera elektrotehnike i elektronike (IEEE) u Sarajevu i Banjoj Luci organizovani su 21. i 23. novembra 2018. godine forum i radionica Standardi iz oblasti interneta stvari (IoT): Utjecaj na industriju u BiH.

 

 

Forumu je prisustvovalo preko 60 učesnika u oba grada a predavači su bili IT stručnjaci iz Australije, Bosne i Hercegovine, Indije, Njemačke, Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Učesnici su imali priliku da se upoznaju s IEEE i njegovim angažmanom u industriji, kao i s IEEE standardima. Također, imali su priliku da čuju o iskustvima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata te praktičnim primjerima od kolega iz Australije uz preporuke za Bosnu i Hercegovinu, a dat je i pregled interneta stvari u našoj zemlji. Govorilo se i o standardizaciji medicinskih i bioloških uređaja kroz IEEE, razvoju IoT (Internet of Things) proizvoda za međunarodne klijente, te globalnoj isporuci IoT rješenja iz Bosne i Hercegovine.

 

 

Institut za standardizaciju Bosne i Hercegovine predstavljao je Aleksandar Cincar, direktor Instituta, koji je prisutne upoznao s radom Instituta s posebnim naglaskom na standardizaciju iz oblasti interneta stvari (IoT).

 

 

 

23 Nov 2018