Posjeta Privrednoj komori Republike Srpske

Posjeta Privrednoj komori Republike Srpske

Direktor Instituta za standardizaciju Bosne i Hercegovine, gospodin Aleksandar Cincar boravio je u radnoj posjeti Privrednoj komori Republike Srpske. Gospodina Cincara primio je direktor Komore, gospodin Pero Ćorić sa saradnicima.

 

Tokom sastanka razgovaralo se o novom projektu koji Institut za standardizaciju BiH treba realizovati u saradnji s Češkom razvojnom agencijom i Češkim uredom za standarde, mjeriteljstvo i ispitivanje, a koji se odnosi na uspostavljanje registra građevinskih proizvoda. Na taj način bi bio osnovan informativni portal koji bi sadržavao sve potrebne zahtjeve za građevinske proizvode, koji bi imali dokazana svojstva potrebna za kvalitet u projektovanju i izgradnji građevinskih konstrukcija. Zainteresovane strane bi bile projektanti, investitori, izvođači, laboratorije, certifikaciona tijela, proizvođači i distributeri, koje bi realizacijom ovog projekta na jednom mjestu mogle naći listu svih provjerenih građevinskih proizvoda.

 

Također, razgovaralo se i o otvaranju kontakt tačke pri Privrednoj komori Republike Srpske, gdje bi svim zainteresovanim stranama bilo omogućeno pregledavanje standarda u elektronskom obliku.

 

Sastanak je održan u skladu sa Sporazumom o saradnji između Instituta za standardizaciju Bosne i Hercegovine i Privredne komore Republike Srpske, koji je potpisan 2015. godine.

 

 

 

11 Jul 2019