Održana prva radionica ISO-ovog Razvojnog programa liderstva i upravljanja

Održana prva radionica ISO-ovog Razvojnog programa liderstva i upravljanja

Od 25. do 29. novembra 2019. godine u gradu Port Louis, Mauritius, održana je prva radionica ISO-ovog Razvojnog programa liderstva i upravljanja. Radionicu je organizovala Međunarodna organizacija za standardizaciju (ISO), a domaćin je bilo nacionalno tijelo za standarde Mauritiusa.

 

Ovaj ISO-ov Razvojni program liderstva i upravljanja je pilot-projekt čiji je cilj razvoj liderskih sposobnosti odnosno da se obuče i ohrabre učesnici radionice kako bi mogli aktivno učestvovati u radu i procesu odlučivanja u ISO-u.

 

Na osnovu evaluacije velikog broja pristiglih aplikacija za ovu radionicu, izabrano je 10 učesnika, rukovodilaca tijela za standardizaciju iz Afrike i Evrope. Među učesnicima iz naše regije bili su direktor Instituta za standardizaciju BiH, gospodin Aleksandar Cincar kao i direktorica Instituta za standardizaciju Srbije, gospođa Tatjana Bojanić koji su uspješno savladali prvi dio kursa. Kurs se nastavlja i narednih 6 mjeseci, na daljinu, korištenjem informaciono-komunikacionih tehnologija.

 

 

 

09 Dec 2019