Zaposleni Instituta za standardizaciju BiH ponovo na radnim mjestima

Zaposleni Instituta za standardizaciju BiH ponovo na radnim mjestima

Na 5. redovnoj sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine koja je održana 21. maja 2020. godine donesena je Odluka o stavlјanju van snage Odluke o postupanju institucija Bosne i Hercegovine u vezi s prijetnjom opasnosti po život i zdravlјe zaposlenih prouzrokovane prisutnošću virusa COVID – 19.

 

U skladu s tim direktor Instituta za standardizaciju Bosne i Hercegovine donio je Odluku o stavlјanju van snage Odluke o postupanju za vrijeme opasnosti za zdravlјe zaposlenih uzrokovane virusom COVID-19, na osnovu koje su svi zaposleni Instituta za standardizaciju Bosne i Hercegovine ponovo na radnim mjestima od 25. maja 2020. godine, uz obavezu poštovanja zaštitnih mjera.

 

U toku prethodnog perioda Institut za standardizaciju BiH je uspješno održao kontinuitet poslovanja uz uspostavlјanje novog načina međusobnog kontaktiranja, kao i komuniciranja sa spolјnim saradnicima i korisnicima. I dalјe se, nakon povratka u kancelarije, preporučuje održavanje online sastanaka i sjednica stručnih tijela Instituta korištenjem aplikacije za video konferencije, kao i kupovina standarda u elektronskom obliku.

 

 

 

29 May 2020